Coach @work | mensen zelf verantwoordelijkheid laten nemen

coach @ work

Word je weleens moe van je medewerkers? Wil je meer tijd hebben voor de belangrijke taken waar je nu niet aan toekomt? Wil je dat mensen meer problemen zelf oplossen? Wil je je mensen steunen en tegelijkertijd ook sturen? Wil je weten hoe je tijdig en respectvol bijstuurt bij minder goed functioneren? Dan is Coach @Work echt iets voor jou!

De no-nonsense opleiding waar je leert hoe de ander meer verantwoordelijkheid gaat nemen voor zijn taak, resultaat, ontwikkeling en werktevredenheid.directaanmelden_rood

Klik hier om je aan te melden voor de eerstvolgende opleiding:

Voor alle andere startdata verwijzen wij je graag naar onze agenda http://coachworden.nl/agenda020/

Geaccrediteerde opleidinghet EMCC European Quality Award

Deze opleiding heeft een NOBCO/EMCC EQA-accreditatie op Foundation niveau.

nobco-logo2016Aan deze opleiding zijn 8 scholingspunten toegekend door de
Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO).

Praktijkgericht programma voor HRM’ers, managers en interne coaches

De opleiding Coach @work gemiddeld twee keer per jaar en heeft een doorlooptijd van twee maanden. Het is een intensief en praktijkgericht programma van 4 dagen gericht op ontwikkelen dienend leiderschap. 

Doelgroep

Managers, HRM en interne coaches, die veel helpende gesprekken in de praktijk voeren. Voorwaarde voor deelname is dat je tussen de opleidingsdagen door 8 uur kunt coachen. De deelnemer zorgt zelf voor coachees.

Doelstelling

Na Coach @work:

  • Weet je wat coachen is en ken je de scheidslijn tussen intern coachen (binnen de eigen organisatie) en extern coachen;
  • Kun je coachingsvaardigheden integreren in je werk als leidinggevende of (HR-)adviseur
  • Kun je de ander meer verantwoordelijkheid laten nemen voor zijn (werk) geluk en groei
  • Kun je meer potentieel uit de ander halen
  • Heb je inzicht in de eigen reflexen die het coachen in de weg staan en weet je wanneer eigen waarden en overtuigingen een rol spelen. Daardoor kun je je gedrag daarop aanpassen
  • Weet je hoe je om kunt gaan met binnenlopers en andere ad hoc hulpvragen
  • Kun je een goede coachrelatie tot stand brengen en gebruik je daarbij alle benodigde vaardigheden (vertrouwen wekken, aansluiten, empathie, grenzen stellen),
  • Kun je het (coach)gesprek beïnvloeden, door in het hier en nu interveniëren
  • Ken je de relevante modellen en technieken en creëer je een klimaat waarin de ander leert en inzicht krijgt (benoemt patronen, geeft feedback, moedigt aan, nodigt uit, bevraagt).

Praktisch & direct toepasbaar

De werkwijze kenmerkt zich als heel praktisch en direct toepasbaar, met altijd theoretische onderbouwing. Alle relevante theorieën en modellen worden behandeld op een speelse en toepassingsgerichte manier: het is vooral veel ‘leren door te proberen’. Deelnemers krijgen veel persoonlijke feedback op hoe en wat ze doen door uitproberen en elkaar bekijken op de praktijkdagen en door een toets-moment met examen.

De opleiding heeft een NOBCO/EMCC EQA-accreditatie op foundation niveau. 

Professionele en ervaren docenten

‘Coach @work’ wordt aangeboden door Anne de Jong en Nadia van der Vlies of Ellen Roelofs.

anne_linksAnne de Jong is senior trainer/coach/psycholoog.
Ze werkt 17 jaar als coach en is oprichter van Coach020.

 

 

nadiavdvliesNadia van der Vlies is trainer/coach.
Zij werkt als trainer en coach op het gebied van persoonlijke effectiviteit en leiderschap.

 

 

Ellen Roelofs

Ellen Roelofs is trainer/coach.
Zij werkt als trainer en coach op het gebied van persoonlijke effectiviteit en leiderschap.

 

Het programma

Dag 1 en dag 2 – De ander verantwoordelijkheid laten nemen

De eerste twee dagen krijg je een theoretisch fundament, oefen je, en werk je met verschillende coachingsmodellen. Je leert te coachen in jouw eigen organisatie, kent de meerwaarde en ook de beperkingen.  Je leer ook jezelf kennen, en jouw reflexen bij het overnemen van verantwoordelijkheden.

Dag 3 en 4 – Praktijkdagen

Dag drie en vier zijn dagen waarin je lastige gevallen en dilemma’s inbrengt. Je oefent met nieuwe methodieken in een kleinere groep. Je krijgt veel feedback op je eigen stijl.

Studiebelasting

De gemiddelde studiebelasting voor de opleiding Coach@Work bedraagt zes uur per week gedurende twee maanden.

 

Goed bereikbare locatie

Alle dagen vinden plaats in Amsterdam bij Huis aan het hof op een zeer gunstige en goed bereikbare locatie in Amsterdam-Oost / Watergraafsmeer. Op de hoek met de Middenweg en ter hoogte van Park Frankendael. Huis aan het hof  bevindt zich op de eerste verdieping.

Reguliere dagen starten om 9.30 uur en eindigen om 17.00 uur.

Investering

De kosten voor Coach@work zijn € 2.295,00 vrij van BTW. Dit is inclusief locatie, catering, literatuur en het materiaal.

De kosten voor deze opleiding zijn ook aftrekbaar voor particulieren. Meer Informatie? Klik hier

Deelname informatie

Om deel te kunnen nemen, is minimaal hbo/wo niveau vereist. Ervaring in het voeren van helpende gesprekken is een pré.

Inschrijfprocedure

Als je je hebt aangemeld voor onze opleiding, ontvang je binnen twee werkdagen een schriftelijke bevestiging van inschrijving. Na deze bevestiging van inschrijving heb je nog een bedenktermijn van veertien dagen om je aanmelding eventueel te annuleren of te wijzigen.

Meer info

Voor meer informatie kun je kijken op www.coach020.nl of contact opnemen met Coach 020, t: 06 81 91 39 19 of info@coach020.nl.

 

Data voorjaar 2018 – 1

The basics1 en 15 februari 2018
Praktijkdag15 maart 2018
Examen12 april 2018

Data voorjaar 2018 – 2

The basics15 en 28 mei 2018
Praktijkdag18 juni 2018
Examen9 juli 2018

Data najaar 2018

The basics4 en 18 oktober 2018
Praktijkdag8 november 2018
Examen6 december 2018

Hoe zij het hebben ervaren…

Ik heb als leidinggevende heel veel gehad aan de opleiding “Coach @Work”. Ik ben me bewust geworden van een aantal valkuilen en heb concrete tips en oefeningen gekregen om daar anders mee om te gaan. Ik zie nu al een positieve verandering in de aansturing van mijn medewerkers. Door de enthousiaste en prettig relativerende trainers is het heel leuk, en toch confronterend met een aantal dingen die ik beter anders kan aanpakken. Kortom: een viertal dagen die ik als een verrijking van mijn werkleven heb ervaren. 

Chris Vrolijk, directeur ActIT

Plezierige trainers die door het aanbieden van theoretische modellen en voldoende ruimte voor oefening de dagen voorbij laten vliegen!

Manon Herweijer, HR Business partner GVB

Een absolute aanrader voor mensen die zichzelf willen blijven ontwikkelen, inzicht willen krijgen in hun manier van leidinggeven en de aansturing van hun team. Als je bereid bent om kritisch naar jezelf te kijken, mag je dit niet missen!

Paul van Beek, Sales manager America Today

De opleiding Coach@Work zit gedegen in elkaar, de trainers weten heel goed waar ze het over hebben en zorgen voor een goede dynamiek. Geen moment verveeld en veel nieuwe inzichten opgedaan waarmee ik weer verder kan op mijn werk!

Elsje Deuring, Eindredacteur FNV Bondgenoten

Op zoek naar vernieuwing in je managementstijl? Genoeg van brandjes blussen en alle touwtjes in handen houden? Geen zin meer in ‘boeman’ spelen? Wil je geen passieve medewerkers meer, maar echte collega’s die initiatief nemen? Coach@Work biedt je de handvatten om je medewerkers te leren verantwoordelijkheid te nemen en te dragen, zodat jouw team meer zelfsturend wordt en minder afhankelijk van jou. Kun je dat aan? Geef je dan op voor Coach@Work!

Fred Korten, Teamleider Stadsdeel Nieuw-West

Een korte, intensieve, leerzame, interessante, opleiding die door ervaren trainers op een professionele daadkrachtige, ontspannen en prettige wijze gegeven wordt en direct toepasbaar is in de praktijk. Tevens werk je aan je persoonlijke ontwikkeling en leer je inzien wat je valkuilen zijn. Bedankt voor deze leerzame ervaring! 

Hettie Hillebrand, Werkbegeleider Dienst Justitiële inrichting

Ik was op zoek naar meer handvatten om effectiever gesprekken met mijn mede-collega’s te voeren. Om meer uit een gesprek te  halen. Vragen als: hoe kom je nou echt tot de kern van een (leer)vraag? Hoe bouw je een coachingsgesprek op? Hoe kun je de ander een spiegel voorhouden op een confronterende doch respectvolle manier? Hier heb ik na het volgen van Coach@Work meerdere handvatten voor gekregen die direct toe te passen zijn in de praktijk. En ik heb meer inzicht in mijn eigen handelen gekregen.

Maaike Vos, Effectory