Coach intensive | zelfverzekerd coachen in een half jaar

 

Opleiding tot een goede coach

Ben jij een professional en wil je jouw coachende vaardigheden verder ontwikkelen? Heb je coachende taken of overweeg je je als (zelfstandig) coach te ontwikkelen? Of ben je een coach die het vak nog beter onder de knie wil krijgen?

 

Dan is opleiding Coach intensive echt iets voor jou!

Klik hier om je aan te melden voor de eerstvolgende opleiding:directaanmelden_rood

Voor alle andere startdata verwijzen wij je graag naar onze agenda http://coachworden.nl/agenda020/

Geaccrediteerde coach opleidinghet EMCC European Quality Award

Deze intensieve coach opleiding heeft een NOBCO/EMCC EQA-
accreditatie
op Practitioner niveau.

nobco-logo2016Aan deze opleiding zijn 23 scholingspunten toegekend door de
Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO).

 

 

Ook is de opleiding Coach Intensive geaccrediteerd op kennis (54 punten) en vaardigheden (54 punten) bij het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP). http://www.psychologienascholing.nl/ (ID 226461).

In het kader van de registratie van arbeids- en organisatiepsychologen krijg je een postmaster registratie. Als je je registreert voor vakbekwaamheid, dan moet je steeds (bij)geschoold worden voor herregistratie. Zie ook de totale uitleg – doelstelling hiervan via deze link http://www.psynip.nl/registratie/nip-registratieregelingen/arbeid-en-organisatiepsycholoog-nip.html

De opleiding Coach Intensive is ook geaccrediteerd met 59 PE-punten bij het Mediators Federatie Nederland https://mfnregister.nl/permanente-educatie-eisen-pe/ mediatorsfederatie-nederland

Deelnemers over Coach Intensive

Praktijkgerichte coach opleiding

De opleiding Coach intensive is een intensief en praktijkgericht programma van een half jaar met een uitgebalanceerde mix van theorie, praktijk en reflectie. Coach intensive is een praktische, direct toepasbare en theoretisch onderbouwde opleiding. Relevante theorieën en modellen komen op een speelse en toepassingsgerichte manier aan de orde. Leren door te doen: daar draait het bij deze intensieve coach opleiding om.

Inhoud Coach intensive

Meteen na de eerste drie basisdagen voeren de deelnemers hun eerste intakegesprekken met coachees die ze zelf werven of toebedeeld krijgen van Coach 020. Tijdens de intervisie, supervisie en de praktijkdagen is alle ruimte om uit te proberen en elkaar te observeren en feedback te geven. De groep bestaat uit maximaal 14 personen onder begeleiding van twee trainers, zodat er heel effectief gewerkt kan worden. Ook in het theorie- en praktijk examen is bij deze intensieve coach opleiding een praktisch toetsmoment opgenomen.

Doelstellingen Coach Intensive

1. Coach kent zichzelf, weet wanneer eigen waarden en overtuigingen een rol spelen, kan gedrag aanpassen en is met handelen en reflectie gericht op persoonlijke ontwikkeling.

2. Coach kan contract van coachtraject ondubbelzinnig opstellen, (h)erkent grenzen in de uitvoering daarvan en benoemt deze en rondt zorgvuldig af, dit alles binnen de driehoek van coach-coachee-opdrachtgever.

3. Coach stelt een helder stappenplan op met passende concrete stappen en een passende methode om het gestelde doel te bereiken en evalueert het gehele proces met een formele procedure.

4. Coach geeft de coachrelatie zorgvuldig vorm en gebruikt daarbij alle benodigde vaardigheden (vertrouwen wekken, aansluiten, empathie, grenzen stellen), modellen en technieken en creëert hiervoor een klimaat waarin coachee leert en inzicht krijgt (benoemt patronen, geeft feedback, moedigt aan, nodigt uit, bevraagt).

5. Na afloop van deze intensieve opleiding is de deelnemer in staat als coach te sturen op de drie niveaus van leren, namelijk op vaardigheden, overtuigingen en drijfveren en motivatie. Qua diepgang moet een professionele coach leerprocessen van individuen op alle drie de niveaus kunnen begeleiden.

6. Na de opleiding kan de deelnemer zijn handelen als coach theoretisch onderbouwen en heeft hij/zij een eigen stijl en visie ontwikkeld op coachen. Hierdoor is hij herkenbaar als coach met een eigen kleur en kan hij een inspiratiebron zijn voor zijn coachees.

No-nonsense aanpak

 

anne_linksAnne de Jong is senior trainer/coach/psycholoog
Ze werkt bijna twintig jaar als coach en is oprichter van Coach020.

 


Saskia Breedveld
Saskia Breedveld is ook senior trainer/coach/psycholoog en heeft zich gespecialiseerd is team- en organisatiecoaching.

 

 

 

Professionele en erkende coach opleiding

Deze opleiding Coach Intensive heeft een NOBCO/EMCC EQA-accreditatie op Practitioner niveau.

The basics | drie aaneen gesloten dagen

Je leert en verdiept je coachingsvaardigheden en –technieken. Van structuur tot
interventies bij lastige interactie. Na deze dagen voer je meteen je eerste intakegesprekken en ga je coachen. Deze coachees kan je zelf werven of krijgen van Coach020.

Persoonsgericht weekend | vrijdag – zaterdag – zondag 

In dit weekend kijk je naar je eigen script en overtuigingen die je tegenkomt in
coachingstrajecten. Je oefent met bekende en beproefde coachingsmodellen en theorieën. De modellen die je krijgt zijn direct toepasbaar in de praktijk.

Praktijkdagen | drie losse dagen

Deze dagen zijn ingeruimd voor lastige kwesties en dilemma’s, en om te oefenen met methoden en technieken.

Intervisie | zelf in te plannen

In de intervisiebijeenkomsten wissel je de coachervaringen in kleine groepen uit.

Supervisie | drie losse dagdelen

In drie supervisiebijeenkomsten krijg je in een kleinere groep feedback op je
eigen stijl en oefen je interventies.

Coachen in de praktijk | zelf in te plannen

Naast de opleiding ga je zelf 36 uur coachen. Van die coachingsgesprekken schrijf je ook reflectieverslagen die meegelezen worden door de opleiders.

Examen | losse dag

Op de examendag coach je met een examinator en doe je schriftelijk examen.

Studiebelasting

De gemiddelde studiebelasting voor de opleiding Coach Intensive bedraagt één dag per week gedurende zes maanden.

 

Kosten

De kosten van de opleiding zijn vanaf groep januari 2018 € 4.795,00 vrijgesteld van BTW. Dit bedrag is inclusief materiaal, catering en locatiekosten, exclusief literatuur. De boeken die gebruikt worden tijdens de opleiding zijn:

No Nonsense Coaching
Anne de Jong
Onderwerp: zelfverzekerd en effectief coachen
Bij opleiding inbegrepen. Je ontvangt dit boek op de eerste dag.

Ik (k)en mijn ikken
Budde, Brugman & Collewijn
Onderwerp: voice dialogue
± € 26,95

Coachen met lef
Anita Bakker en Jacui Halmans
Onderwerp: combinatie TA en voice dialogue
± € 23,00

De kosten voor deze opleiding zijn ook aftrekbaar voor particulieren. Meer informatie? Klik hier

Locatie & tijden

Alle dagen vinden plaats in Amsterdam bij Huis aan het Hof op een zeer gunstige en goed bereikbare locatie in Amsterdam-Oost / Watergraafsmeer. Op de hoek met de Middenweg en ter hoogte van Park Frankendael. Huis aan het hof  bevindt zich op de eerste verdieping.

Reguliere dagen starten om 9.30 en eindigen om 17.00 uur. Tijdens het persoonsgerichte weekend gaan we op vrijdag door tot 20.00 en op zaterdag tot 17.00 uur. Op zondag stoppen we om 15.00 uur.

Deelname informatie

Om deel te kunnen nemen, is minimaal hbo, 10 jaar werkervaring en ervaring in het voeren van helpende gesprekken noodzakelijk. Voorafgaand aan deelname vindt een (telefonisch)intakegesprek plaats.

Inschrijfprocedure

Als je je hebt aangemeld voor onze opleiding, ontvang je binnen twee werkdagen een schriftelijke bevestiging van inschrijving. Na deze bevestiging van inschrijving heb je nog een bedenktermijn van veertien dagen om je aanmelding eventueel te annuleren of te wijzigen.

Meer info

Voor meer informatie kun je kijken op www.coach020.nl of contact opnemen met Coach 020, t: 06 81 91 39 19 of info@coach020.nl.

 

Start januari 2018
The basics17, 18 en 19 januari 2018
Persoonsgericht weekend16, 17 en 18 februari 2018
Praktijkdagen6 februari, 22 maart, 17 mei 2018
IntervisieZelf inplannen
Supervisiegroep A: 14 maart, 11 april, 7 mei 2018
groep B: 15 maart, 12 april, 8 mei 2018
groep C: 16 maart, 13 april, 9 mei 2018
Wrap-up dag theorie29 mei 2018
 Examen  

Herexamen en diploma-uitreiking

 14 juni 2018 

15 juni 2018

Start februari 2018
The basics20, 21 en 22 februari 2018
Persoonsgericht weekend23, 24 en 25 maart 2018
Praktijkdagen13 maart, 26 april, 5 juni 2018
IntervisieZelf inplannen
Supervisiegroep A: 4 april, 23 mei, 20 juni 2018
groep B: 5 april, 24 mei, 21 juni 2018
groep C: 6 april, 25 mei, 22 juni 2018
Examen  

Herexamen en diploma-uitreiking

 3 juli 20184 juli 2018
Start april 2018
The basics18, 19 en 20 april 2018
Persoonsgericht weekend1, 2 en 3 juni 2018
Praktijkdagen16 mei, 19 juni, 13 september en 13 november 2018
IntervisieZelf inplannen
SupervisieSupervisie 1: 12 of 13 juni 2018
Supervisie 2: 5 of 6 juli 2018
Supervisie 3: 6 of 7 september 2018
Supervisie 4: 1 of 2 november 2018
Examen, herexamen + diploma-uitreiking13 en 14 december 2018

Tijdens de opleiding Coach Intensive, onderdeel supervisie, intervisie en examen verdelen wij de deelnemersgroep in subgroepen. Noteer alle data vooralsnog in je planning. Na bevestiging van en voorafgaand aan de opleiding krijg je van ons bericht in welke subgroep je zit en welke data dus zullen komen te vervallen in je agenda.

Hoe zij het hebben ervaren…

Vooraf dacht ik: ‘ik gooi deze lekker compacte opleiding in m’n rugzakje als communicatieadviseur!’ En nu ik ‘m in de pocket heb, denk ik: ‘zo gaaf! Wat ga ik hier allemaal nog meer mee doen?’ Om een lang verhaal kort te maken: zoek je een praktisch ingestoken opleiding? Wil je in korte tijd veel leren over coaching én over jezelf? Dan is dit zeker een aanrader!

Gerda van der Schaaf, communicatieadviseur

De slogan op de website –no-nonsense opleidingen voor professionals- wordt bij Anne helemaal waargemaakt. Je gaat meteen met elkaar aan de slag en leert echt door te doen. De structuur van de opleiding zit goed in elkaar en langzaam merk je dat iedereen groeit in zijn/haar coachende vaardigheden. Het is ongelofelijk hoe veel je hier leert in korte tijd! Het materiaal daarbij is pakkend, ondersteunend en gewoon leuk. Anne ondersteund je in het leerproces op een heldere, warme en doortastende manier. Zeker een aanrader.

Myrthe Frederix, trainer

Vorige jaar ben ik me gaan oriënteren op het gebied van coachingsopleidingen. Ik sprak twee oud collega’s en beiden waren onverdeeld enthousiast over de intensive opleiding van Coach 020, zonder twijfelen vertelden zij los van elkaar aan mij: ‘De beste keuze die ik ooit had kunnen maken!’ Inmiddels heb ik zelf de opleiding afgerond en ik sluit me hier voor 100% bij aan. Echt een aanrader als je op zoek bent naar een korte, intensieve opleiding in een fijne, inspirerende omgeving waar je de theorie direct kunt toepassen in de praktijk.

Karlijn Schouten, consultant/trainer/eigenaar

In hele korte tijd leer je veel verschillende methodieken in de praktijk toe te passen.  Het is een hele praktische opleiding waarbij je snel leert doordat je gelijk de  diepte in gaat. Echt learning on the job. Bijzonder hoe je in zo’n korte tijd zo kunt groeien en de stof zo eigen kunt maken. Dat had ik van te voren niet verwacht. Een aanrader!!!

Johanneke Stolk, journalist / communicatieadviseur

De coach Intensive geeft je als professional, net dat stukje extra deskundigheid en zelfvertrouwen waardoor coachen een belevenis wordt!

Els de Ruijter, Sr. HR business partner

De opleiding Coach Intensive geeft een gedegen, onmisbare basis voor de coach en geeft toegang tot en NOBCO certificering. Dankzij deze opleiding heb ik besloten om, naast mijn baan, mijn eigen coachpraktijk op te zetten! Tijdens de opleiding worden theoretische modellen vertaald in bruikbare tools die je als coach direct leert zelf toe te passen. De opleiding is een combinatie van praktijkdagen (je komt jezelf dan tegen!), supervisie, intervisie en zelf coachgesprekken voeren. Zelfreflectie speelt een grote rol tijdens de opleiding. De opleiding  wordt begeleid door een zeer ervaren en vakkundige trainer/coach die doet wat ze zegt, en zegt wat ze doet! Een topper!

Carola Beer, HRD-adviseur

Een hele leerzame opleiding, waarin ik mijn arsenaal heb kunnen aanvullen met nieuwe theorie, methodes en modellen, vanuit verschillende disciplines. Daarnaast heb ik veel geleerd over mezelf als coach , mijn valkuilen en mijn sterke punten en hoe ik daarmee om kan gaan.

Marije de Groot, ZZP HR-adviseurOm mensen te coachen, leer je eerst jezelf kennen.

Aan iedereen die op een bepaald moment tijdens / na een mid-career zich meer op coachen wil toeleggen en vooral praktijkgericht zich wil laten opleiden. HBO-plus. Diverse achtergronden. Sterkte punten: praktijkgericht, effectief, gericht op het ambacht van coachen zelf!

Marnix Alblas, herstelcoach

Praktisch ingestoken opleiding die je in korte tijd grote stappen laat zetten in bewustwording en toepassing van nieuwe methoden om belemmerende patronen te doorbreken.

 

Linda van Oostveen, loopbaancoach

Deze opleiding maakt zijn naam helemaal waar: het is enorm intensief. Waardoor je in korte tijd een geweldige verdiepingsslag kunt maken. Zeer aanbevolen.

Lisette Thoofd, schrijfster

Ik ben heel blij dat ik deze coachingsopleiding heb gekozen uit het enorme aanbod van opleidingen. Dankzij de zeer deskundige en inspirerende trainers en de diverse groep heb ik ontzettend veel bijgeleerd over mijzelf en mijn coachingsvaardigheden. Het was hard werken, veel leren, veel feedback, veel lachen en af en toe een traantje. Een zeer waardevolle ervaring om op terug te kijken!

Noor ter Steege, Ministerie economische zaken

Coach intensive is een zeer professionele opleiding, compact en overzichtelijk op een uitstekende locatie in Amsterdam, met uitstekende trainers. Na afloop heb je echt wat geleerd (over coaching en over jezelf) en zijn je coachvaardigheden (verder) ontwikkeld.

Rietje du jardin, gemeente Amsterdam

Een heldere, zuivere opleiding, met veel ijk- en feedback -momenten. Verder zijn er veel oefenmogelijkheden in een veilige omgeving en heeft het persoonsgerichte weekend een grote meerwaarde om patronen bij jezelf te leren herkennen, waardoor zuiverder coachen beter mogelijk wordt. Voel me, door deze opleiding beter op m’n plek in coaching, heb het idee m’n eigen patronen en valkuilen heb leren herkennen en daardoor patroon doorbrekend bezig te zijn. Voel me gecoacht en coach.

Scott Steennis

Professionele en enthousiasmerende leeromgeving waarin je vele handvatten krijgt – voor ieder wat wils – om snel te leren en te groeien in je rol als coach. Met veel ruimte voor vallen en opstaan en een goede dosis zelfspot ervaar je een stijle leercurve.

Caroline Smeenk

Ik vond de voortdurende aansluiting tussen de theorie achter de technieken en de ervaringen daarmee uit de eigen coachingpraktijk van Anne en Nicolette, gecombineerd met het zelf oefenen, erg plezierig. Deze aanpak versnelde het leerproces voor mij enorm.

Ralf de Graaf, management Consultant, Collate

Een perfecte mix van theorie en praktijk, zeer gekwalificeerde en prettige trainers. Fijne locatie goede spreiding qua tijdsinvestering.

Virginie Kuijer, HR Director Nova Media BV

Een gedegen opleiding waarin allerlei coachtechnieken worden aangereikt door ervaren coaches.

Marjolein de Ruiter, Projectmanager functional excellence, Akzo Nobel

De opleiding heb ik ervaren als een hele praktische en leerzame opleiding. De trainers Anne en Nicolette vullen elkaar goed aan en zorgen naast het overbrengen van de stof voor veel humor en een prettige luchtigheid. Het geleerde wordt meteen in de praktijk gebracht en dat maakt het spannend, maar vooral heel leerzaam. Een absolute aanrader!

Yvette Konjanan, Trainer/coach, HGVSM

Krachtige, op resultaat gerichte opleiding om je coachvaardigheden te versterken. Heel geschikt voor professionals die in hun werk bezig zijn met ontwikkeling van collega’s.

Maaike Ritzema, Organisatieadviseur/coach, LOS

De training Coach Intensive is de beste opleiding die ik ooit gevolgd heb.  Het is compact, zeer praktisch, enorm leerzaam en met warmte en zelfspot gegeven. Doordat je vanaf de eerste lesdag oefent op elkaar maar ook direct zelf gaat coachen, leer je in korte tijd ontzettend veel. Zowel over jezelf als over je coachvaardigheden.

Als je interesse hebt in coaching en het aandurft om zelf direct aan de slag te gaan zou ik zeggen: schrijf je direct in. Ik ben dolblij dat ik deze opleiding heb gedaan.

Nadia van der Vlies, marketing management War Child

De Coach Intensive van Coach 020 kan ik zeer aanbevelen. Het is een professionele opleiding op de praktijk gericht. Wat je leert kan je meteen in de praktijk toepassen tijdens de coachingsuren. Niks urenlang boeken lezen over theorieën en dan een tentamen doen. Aan de slag, maar wel met een gedegen achtergrond!

Intse Hamstra

Heb heel veel geleerd tijdens deze opleiding, het praktische karakter maakt dat je vanaf dag 1 al zelf aan het coachen bent. Het is learning by doing en dat gaat heel hard. Je gaat anders kijken naar de gesprekken die je voert, of dat nu met coachees, collega’s, klanten of je manager is. Leerzaam en leuk; ik raad het iedereen aan!

Stein Janssen, Hoofd Strategie reclamebureau BSUR Amsterdam